Leonardo; Evrensel Deha

Arçelik’in sponsorluğunda ve Partners firması işbirliğinde gerçekleştirilen sergide, Leonardo Da Vinci’nin, 1478 ile 1513 yılları arasında tasarladığı pek çok objenin çizimlerinden yola çıkarak hazırlanan 40 makinenin gerçek boyutlardaki reprodüksiyonları yer almıştır. çok büyük bir kısmı, İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenen eserlerin küçük bir kısmı ise Ankara Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenmiştir. Sergi birimleri genel hatlarıyla beş geniş kategoriye ayrılmıştır: Mekanizmalar ve doğanın dört ana öğesi: Toprak, Su, Hava ve Ateş.

Kutlu İrisler Uğursuz Hisler

Seramik sanatçısı Özgür Ceren Can’ın ‘gözle ilgili inanışlar’ konusunu işlediği sergide 24 farklı seramik duvar tabağı sergilenmiştir.

Bahçe

Küratörlüğünü Prof. Dr. Kıymet Giray’ın yaptığı sergide, sanatçılar Yavuz Tanyeli, Tülin Onat, Alev Mavitan, Mehmet Uygun, Saim Erken, Altan Çelem, Özgür Korkmazgil , Şebnem Somer, Nezih Aydın, Barış Sarıbaş, Nur Gürel, Aslı Özok, Pelin Özgeçen, Ayşegül Süer ve Burçin Erdi’nin ‘Bahçe’ konseptli tabloları, Ankaralı sanatseverlere sunulmuştur.

Desen Sergisi

Nilgün Sipahioğlu Dalay’ın desen çalışmalarından oluşan sergide, sanatçının 22 ayrı çalışması yer almıştır.

İçimden Geldiği Gibi

Sanatçı R. Ayla Uslu’nun , yarı değerli taşlar, gümüş, kumaş, kristal gibi çok çeşitli malzemelerle tasarlamış olduğu, her yaşa, kültüre ve zevke yönelik 150 parça takı sergilenmiştir.

Yaşam Dansı

Ressam Mey Cezayirlioğlu’nun, hayatın büyüsünü vurguladığı yağlıboya resimlerden oluşan bir sergidir.

Anadolu’da Aşk ve Evlilik

Devlet Opera ve Balesi Kostüm Tasarımcısı Mine Erbek’in, ‘Geleneksel Gelin ve Çeyiz Odası’ konseptini taşıyan ve 1900 – 1950 – 2000’li yıllar olmak üzere üç dönemi işleyen sergide hamam köşesinden, berber dükkânına, gelin yatak odasından, çeyiz bohçalarına kadar Türk gelenek ve göreneklerinin geçmişten günümüze değişimi sergilenmiştir.