İlkokul - Ortaokul Eğitim Paketimiz

İlkokul - Ortaokul Eğitim Paketimiz Aralık 2002'de, İstanbul Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanmış ve ilgili okulların kullanımına sunulmuştur.

Bu paket sayesinde öğretmenler ve öğrenciler seçilmiş olan eserler konusunda daha detaylı bilgi edinmekle kalmayıp onların Fen ve Teknoloji,  Sosyal Bilgiler, Türkçe, Matematik  dersleriyle bağlantılarını kurarak daha geniş kapsamlı inceleme şansını yakalıyorlar.

80'in üzerinde sayfadan meydana gelen paket üç bölümden oluşmaktadır:

Genel Bilgiler :Müze ziyareti hakkında genel bilgi verir, müzelerin önemini anlatır, ziyaret öncesi ve sonrasında sınıfta yapılabilecek çalışmalarla ilgili öneriler sunar ve pakette incelenen objelerle müfredat arasındaki bağlantıları belirtir.
Öğretmen Sayfaları :Paketin ana kısmıdır ve belirli objeler üzerinde yoğunlaşarak her biri ile ilgili olarak genel bilgi, çizim veya fotoğraf, sorular ve cevapları, tartışma konuları ile müzede ve sınıfta yapılabilecek etkinlikleri içerir.
Öğrenci Sayfaları : Pakette ayrıca fotokopiyle çoğaltılarak her öğrenciye verilebilecek ve içinde öğretmen sayfalarında yer alan objelerle ilgili müzede-sınıfta-evde yapılabilecek etkinlikler bulunduran bir kitapçık da yer almaktadır.

Eğitim Paketimizi kullanmak isteyen öğretmenlerimiz Eğitim Danışmanımız Emine Bayam'a  ebayam@rmk-museum.org.tr adresinden ulaşabilirler.

Paketimizi  Nasıl Alabilirsiniz

• Paketi internetten Adobe Acrobat, PDF dosyası olarak yandaki ikonlara tıklayarak, tek bir dosya halinde veya ayrı ayrı dosyalar halinde ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz

Eğitim Paketlerinin hazırlanmasında gösterdikleri cömert ve profesyonel destek için Vehbi Koç Vakfı’na, Sn. John Chandler’a, Sn. Jale Onur’a ve VKV Koç Özel İlköğretim Okulu’nun tüm çalışanları ve öğrencilerine, Mahmut Zeytinoğlu’na ve Eğitim Paketimizin mimarı Sn. Anthony Phillipson’a teşekkür ederiz.

Ayrıca Apple Bilkom'a paketi hazırlamada kullandığımız Apple Macintosh bilgisayarı bize ödünç verdikleri için teşekkür ediyoruz.

İlkokul - Ortaokul Eğitim Paketini indirmek için tıklayınız