Meslek Liselerine Yönelik Atölye Eğitim Projesi

2006-2007 Eğitim ve Öğretim yılında müzemizin perde arkasını lise ve meslek lisesi öğrencilerine gösterebilmek için “Atölye Eğitim Projesi”ni hazırladık.

Bu proje ile amacımız;

• Öğrencilere gerçek bir çalışma ortamı gösterebilmek,
  • Atölyelerin görevini ve bu atölyelerde neler yapıldığını kavratmak,
  • Müzeciliği benimsetmek,
  • Eski eserlere değer verme ve onları koruma bilinci kazandırmaktır.
Proje, 15-18 yaş grubu lise ve meslek lisesi öğrencileri için tasarlanmıştır.

Ziyaretler okulların açık olduğu dönemde; Salı günleri, saat 10.00 - 12.00 arasında gerçekleştirilmektedir.

Turlar en fazla 25 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşmaktadır.

Atölye Nerede?

• Adres: Sırrı Çelik Bulvarı, Koçtaş Yanı, 34 788 Taşdelen, Çekmeköy-İstanbul
  • Telefon: 0 216 484 47 47 ve 0 216 484 15 15

Atölyeye Nasıl gidilir?

• Anadolu Yakasından Gelenler: Otobandan Şile Yoluna giriniz, 'Taşdelen' tabelasına kadar devam ediniz. Taşdelen tabelasından yan yola geçiniz ve ilk üst geçitten sola dönünüz. Taşdelen-Sırrı Çelik Bulvarı'nı takip ederek sağdaki Shell Benzinliğe kadar geliniz. 200 m ileride sağda Turgut Özal Bulvarı üzerinde Düzey Bakım ve Onarım Atölyelerini göreceksiniz. (Shell'in karşısındaki Jandarma Çocuk Merkezinin yanında)
  • Avrupa Yakasından Gelenler: Her iki köprüyü de geçtikten sonra yukarıdaki rotayı takip edeceklerdir.

Bilgi Almak için

• Bilgi almak veya rezervasyon yaptırmak isteyen öğretmenlerimiz; Eğitim Danışmanımız Emine Bayam'a ebayam@rmk-museum.org.tr adresinden ulaşabilirler.