Fen ve Teknoloji Atölyesi

• merak,
  • araştırma,
  • keşfetme ve
  • inceleme tutkusunu canlı tutmak amacıyla açılan Fen ve Teknoloji Atölyesinde deney

ve gözlem yaparak, öğrencilerin;

• yaparak-yaşayarak öğrenebilme,
  • sebep-sonuç ilişkisi kurabilme,
  • yorumlama,
  • analiz ve sentez yapabilme gibi bilimsel yöntemlere yönlendirilmesi

hedeflenmektedir.

Bu çalışma ile öğrenciler fen ile teknoloji arasındaki ilişkiyi bütünleştirecek, aynı zamanda günlük hayatta karşılaştığı sorunlara fenden yararlanarak çözüm arayışında bulunacaktır.

Fen ve teknoloji atölyemizde, ilköğretim okullarının Fen ve Teknoloji derslerini destekleyen 5 deney düzeneğimiz bulunmaktadır:

1. Dişli Çarklar,
2. Palangalar,
3. Kaldıraçlar,
4. Eğik Düzlem,
5. Sürtünme Kuvveti,

Bu deneylerden,

• 5. sınıflar; Kuvvet ve Hareket,
  • 6. sınıflar; Kuvvet ve Hareket,
  • 7. sınıflar; Kuvvet ve Hareket,
  • 8. sınıflar; Kuvvet ve Hareket üniteleri kapsamında yararlanabilir, konularıyla ilgili edindikleri teorik bilgileri; okul dışında, farklı bir ortamda uygulayabilme şansına sahip olabilirler.

Her çalışma 40 dakika sürmekte ve en fazla 25 öğrenci katılabilmektedir.

Bu bölümümüz hakkında detaylı bilgi almak isteyen öğretmenlerimiz eğitim uzmanlarımız;
Dicle Kolukısa dkolukisa@rmk-museum.org.tr veya Yeşim Özturan' a yozturan@rmk-museum.org.tr adreslerinden ulaşabilirsiniz.