18 Mart 2015 – 31 Aralık 2015 “Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşları” Sergisi

“Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşları” Sergisi
“Bilinmeyen Yönleri ile Çanakkale Deniz Savaşları” sergisi, Çanakkale Savaşı’nda Deniz Kuvvetleri tarafından icra edilen faaliyetlerin tüm detaylarının anlatıldığı, özellikle yeni nesillere, atalarımızın son derece kısıtlı imkanlarla ne kadar etkin bir mücadele örneği verdiğini gözler önüne seriyor. Serginin küratörlüğünü, Ali Rıza İşipek yapıyor. Sergide; savaşı anlatan yağlı boya tablolar, fotoğraflar, gemi modelleri, dioramalar, propaganda posterleri, savaşın anısına çıkarılmış olan ipek ve keten hatıra mendilleri, savaşla ilgili çeşitli objeler, Nusret’in dökmüş olduğu mayınlar ile Muavenet-i Milliye muhribi tarafından atılmış olan torpidoların gerçek ölçülerdeki replikaları, Osmanlıca şema ve haritalar ile çeşitli bilgi panoları yer alıyor.