İlköğretim Okulları Eğitim Paketi

İlköğretim Okulları Eğitim Paketimiz, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanmış ve ilgili okulların kullanımına sunulmuştur. Bu paket sayesinde öğretmenler ve öğrenciler seçilmiş olan eserler konusunda daha detaylı bilgi edinmekle kalmayıp, onları tarih, sosyoloji ve çevre gibi daha geniş kapsamlarda incelemeyi de öğreneceklerdir.

Eğitim paketi 3 bölümden oluşmaktadır:

Giriş :Müze ziyareti hakkında genel bilgi verir, müzelerin önemini anlatır, ziyaret öncesi ve sonrasında sınıfta yapılabilecek etkinlikler için öneriler sunar ve pakette incelenen objelerle müfredat arasındaki bağlantıları belirtir.
Öğretmen Sayfaları :Bu, paketin ana kısmıdır ve belirli objeler üzerinde yoğunlaşarak, her biri ile ilgili olarak: genel bilgi, çizim veya fotoğraf, sorular ve cevapları, tartışma konuları ve müzede ve sınıfta yapılabilecek etkinlikleri içerir.
Öğrenci Sayfaları :Pakette ayrıca fotokopiyle çoğaltılarak her öğrenciye verilebilecek ve içinde -öğretmen sayfalarında yer verilen objelerle ilgili- müzede yapılabilecek etkinliklerin bulunduğu bir kitapçık yer almaktadır.

Paketimizi  Nasıl Alabilirsiniz
Ankara Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Paketi'ni elde etmenin iki yolu vardır:

• Müze'ye gelerek danışmadan satın alabilirsiniz
  • Paketi internetten Adobe Acrobat. PDF dosyası olarak yandaki ikonlara tıklayarak, tek bir dosya halinde ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz.

Eğitim Paketlerinin hazırlanmasında gösterdikleri cömert ve profesyonel destek için Vehbi Koç Vakfı'na, Sn. John Chandler'a, Sn. Jale Onur'a ve VKV Koç Özel İlköğretim Okulu'nun tüm çalışanları ve öğrencilerine, Mahmut Zeytinoğlu'na ve Eğitim Paketimizin mimarı Sn. Anthony Phillipson'a teşekkür ederiz. Ayrıca Apple Bilkom'a paketi hazırlamada kullandığımız Apple Macintosh bilgisayarı bize ödünç verdikleri için teşekkür ediyoruz.

İlköğretim Okulları Eğitim Paketini indirmek için tıklayınız

Sorularınız için Müze Eğitimcimiz Ayşe Bağırıcıoğlu'na (0312) 309 68 00 no'lu telefondan ya da abagiricioglu@rmk-museum.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Adres:Ankara Rahmi M. Koç Müzesi Necatibey Mahallesi, Depo Sokak
No: 1 Altındağ – Ankara Tel: (0)312 309 68 00 pbx  Faks: (0)312 309 12 10