Bilim ve teknolojinin anlaşılmasında çocukların aktif olarak yer alması, bilimsel olayları uygulayarak somutlaştırması önemlidir. Müzemizde yer alan bilimsel deney aletleri ile çocuklar bilim ve teknolojinin tarihteki değişimini ve gelişimi öğrenirken çalışma prensiplerini de yaparak ve yaşayarak deneyimleme fırsatı buluyorlar. 

 

Çocukların deneyebileceği deney aletleri;

Ford Seri Üretim Bandı: Otomobilin insan hayatına girişini ve seri üretim ile yaygınlaşmasını kavramayı sağlar

Dişli Çarklar: Saatlerin, bisikletlerin vb. araçların çalışma prensiplerini göstermektedir.

Köprü Kurma Düzeneği: Mimar Sinan’ın köprü ve kemerlerde kullandığı birim daire tekniğini kavramayı ve deneyimlemeyi sağlar.

Yaylar ve Makaralar: Hareketli makaralarla yoldan ve kuvvetten kazanç kavramlarının oluşturulması, sabit ve hareketli makaralardan meydana gelen palanga sistemlerinin çalışma prensiplerinin incelenmesi, makara sistemlerinde kuvvet-ağırlık ilişkisinin incelenmesi deneyleri yapılır.

Manyetik Sarkaç: Mıknatısların yarattığı manyetik alan konusunu kavramayı sağlar.

Basit Makineler: Fizik kanunlarını anlamada ve günlük hayatımızda yer alan basit makineleri ve işlevlerini fark etmede yardımcı olur.

Praksinoskop: Sinemanın temel prensibini ve çocukların severek izlediği çizgi filmlerin yapımı gösterir.

 

Sorularınız için Müze Eğitimcimiz Ezgi Kaya'ya (0312) 309 68 00 no'lu telefondan 3’e basarak ya da EKaya@rmk-museum.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Eğitim Talep Formu